Warning Message

2 months 3 weeks ago #1 by Gary Copping
Christopher,

I have a website www.coccyxcushions.co.uk where I use Rapid Contact Ex. I have just noticed that when I do a test of it I get the following warning message returned to the screen after submitting:

"Warning: escapeshellarg() has been disabled for security reasons in /home/wwwcoccy/public_html/coccyxnew/libraries/vendor/phpmailer/phpmailer/class.phpmailer.php on line 1448"

The email message goes through OK and it doesn't happen on other sites which I have on the same host. Do you have any ideas how to solve this issue?

Thanks,

Gary Copping

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 months 2 weeks ago #2 by Christopher Mavros
Hello Gary and thank you for posting.

Rapid Contact Ex uses the Joomla mailer to send emails. The Joomla mailer actually uses PHPMailer library. So, the warning you see comes from PHPMailer.
Which Joomla version are you using?

I know it doesn't solve the issue, but since this is only a warning and it seems to send the mail ok, maybe you can just disable the error reporting, or at least make sure no warnings appear.
Thanks again.

Christopher Mavros
mavrosxristoforos@gmail.com
Serving the Joomla! community with extensions since 2008.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 months 2 weeks ago #3 by Gary Copping
Christopher,

Thanks for your reply.

The site uses Joomla 3.9.11. Why would this site show these warning messages when others using the same version on the same server do not show them? Do you know how I would turn these warning messages off?

Thanks,

Gary

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 months 2 weeks ago #4 by Christopher Mavros
I'm sorry to say so, Gary, but I honestly don't know.
It probably has something to do with its configuration.
However, after looking a bit into the class.phpmailer.php file, I can tell you that you can avoid it by configuring your Joomla Mail settings with SMTP. The escapeshellarg() function is only used when sending emails via php mail or sendmail, but not with SMTP.
Maybe that's the difference in the configurations of the sites.
Thanks again!

Christopher Mavros
mavrosxristoforos@gmail.com
Serving the Joomla! community with extensions since 2008.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 months 1 week ago #5 by Gary Copping
Thanks for the response Christopher. I have tried SMTP mail and I still get the same issue.

So I have raised a support ticket with my server company and when I get a reply I will post again and let you know what they say.

Gary

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 months 1 week ago #6 by Christopher Mavros
Thanks! That will help us all.

Christopher Mavros
mavrosxristoforos@gmail.com
Serving the Joomla! community with extensions since 2008.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Christopher Mavros